donderdag 25 november 2010

Tweede Kamer wil Productschappen afschaffen

door J.de Boer

Groot succes voor de stichting Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF)

Het kon niet langer uitblijven. Lees hier hoe de Nederlandse politiek de NVAF steunt in haar overtuiging dat de verplichte heffingen aan Product- en Bedrijfsschappen niet meer van deze tijd zijn.

De Product- en Bedrijfsschappen zijn een achterhaalde vorm van afgedwongen solidariteit. Via hun zogenaamde collectiviteit zorgen ze ervoor dat de posities van onze bedrijven en sectoren steeds verder wegzakken op de wereldmarkt. Het Nederlandse bedrijfsleven betaalt jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan deze overbodige instanties terwijl men het hoofd al nauwelijks boven water kan houden.

Globalisering vraagt om innovatieve private initiatieven die de bedrijven zelf, of in clusters, dienen uit te voeren. Slechts dan kan men zich met de producten en/of diensten profileren op de wereldmarkt terwijl de zogenaamde Collectiviteit via ‘de schappen’ tot eenheidsworst leidt waarbij nog nauwelijks winst (en dus continuïteit) mee te behalen valt. Het is dus de hoogste tijd om de Product- en Bedrijfsschappen af te schaffen en te redden wat er nog te redden valt.
De stichting Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) verkondigt dit al ruim 7 jaar en voert een felle strijd tegen ‘de schappen’. Het primaire doel van de NVAF is om te komen tot economische welvaart voor de Nederlandse bedrijven en economie.Wij zijn niet alleen voor het afschaffen van de Product- en Bedrijfsschappen maar hebben ook ideeën over goedkope en efficiënte alternatieven.Lees meer op: www.agrarischmanifest.nl.
Het is bijna zover dat we in vrijheid kunnen gaan ondernemen! Zegt het voort tegen uw collega's en steun ons.

J.de Boer is voorzitter van de NVAF

AmsterdamPost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten