dinsdag 9 november 2010

Pakistan: christelijke vrouw ter dood veroordeeld voor "godslastering"

Vertaald uit het Engels door TP

Het enige wat zij eigenlijk deed was het bekennen van haar christelijk geloof.
Islamic Tolerance Alert: "Punjab: christelijke vrouw ter dood veroordeeld wegens godslastering," uit Azië Nieuws, 9 november (met dank aan C. Cantoni):

Islamabad (AsiaNews / agentschappen) - Pakistan heeft "een grens overschreden" met een veroordeling tot de dood  van een christelijke vrouw wegens godslastering. Asia Bibi, een 37-jarige landarbeidster, moeder van twee kinderen, werd veroordeeld voor het plegen van heiligschennis voor haar collega's tijdens een verhitte discussie over religie in het dorp Ittanwali in juni vorig jaar.

Sommige van de vrouwelijke werknemers hadden naar verluidt Bibi onder druk gezet haar christelijke geloof af te zweren en de islam te aanvaarden. Tijdens een discussie reageerde Bibi door te spreken over hoe Jezus was gestorven aan het kruis voor de zonden van de mensheid en aan de moslimvrouwen te vragen wat Mohammed voor hen gedaan had.

De moslim vrouwen namen daar aanstoot aan en begonnen Bibi te slaan. Daarna werd ze opgesloten in een kamer. Volgens Release International, vormde zich een menigte die naar verluidt "heftig misbruik maakte" van haar en haar kinderen.

De liefdadigheidsinstelling, die vervolgde christenen steunt, zei dat godslasteringskosten waren ingesteld tegen Bibi onder druk van de lokale islamitische leiders ....

Asia Bibi

In aanvulling op de doodstraf, kreeg Bibi ook een boete opgelegd ter hoogte van het inkomen van een ongeschoolde arbeider van twee en een half jaar loon.

Een andere christelijke vrouw, Martha Bibi (geen relatie tot Azië), staat ook terecht in Lahore voor godslastering.
Volgens de Nationale Commissie voor Gerechtigheid en Vrede (NCJP) van de Katholieke Kerk, zijn tussen 1986 en augustus 2009 ten minste 974 mensen belast voor bevuiling van de Koran of het beledigen van de profeet Mohammed. Het gaat om 479 moslims, 340 Ahmadi, 119 christenen, 14 hindoes en 10  uit andere religies ....

Jihad Watch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten