maandag 16 januari 2012

TomatenSap geen ludieke grap

door Cor Stoker

Tijdens de rondreis van onze Vorstin naar “verlichte” zandbak staten, waren de regenten partijen hun fractievoorzitters naar Kunduz om aldaar de resultaten te bekijken van de politie opleiding en dat leverde een bijzonder resultaat op.

Vrouwtje Sap van Groen Links is altijd in voor een grap, denk maar aan de stekker en voor de SP doet Roemer aardig mee, met ingestudeerde one-liners strooiend haalt hij vaak het nieuws, maar ook de hakkelende PvdA coryfee Job Cohen kreeg een geniaal idee en zelfs de veilingmeester van D66 zag het licht, samen vormen ze een basis voor dit nieuwe gedicht.

Men had voor de pers algemene antwoorden over de missie, vrouwtje Sap maakte weer een grap, ze had geen hoofddoekje hoeven dragen, hoe origineel bedacht, want Afghanistan was ook verlicht en kon zij met ontbloot gelaat en haar zonder gevaar op straat verkeren, (helaas voor haar, vergat zij even dat de hele missie door veiligheidsmensen was omgeven), de gewone vrouw aldaar moet voor haar leven vrezen als zij de vrijheid van Sapje na zou leven.

Nu terug naar de aankomst in Nedrigland toen men voltallig was geland, in dat verre oord, was er nieuwe coalitie aangeboord, namelijk het samenpersen van de partij van de Tomaten, Groen en Nederland kon zoveel beter,( de Wildershater Alexander Pechtold kijkt het nog even aan, maar die hoopt op een betere baan), de kiezer krijgt dan straks de coalitie van Groen TomatenSapje aangeboden.

Men gaat weer banen scheppen, dus Melkert komt weer van stal, duurzame woningen bouwen terwijl de volledige woningmarkt totaal op zijn kont ligt, help ik heb ineens last van ouderdomsjicht, want je vraagt je af wat deze lieden bezielt, hebben ze de afgelopen decennia dan niet geleerd, dat overheden geen ondernemers zijn.

Ze gaan de deeltijd ww uitbreiden, dus wie nog werkt of werk heeft, mag straks zijn baan delen met hen die buiten de boot zijn gevallen, ondertussen doen de Polen al jaren het werk, waar werkelozen zouden kunnen worden ingezet, maar kom ik bederf zo het TomatenSapje pret.

Alle overheidsprojecten bleken mega kosten- en budgetoverschrijdingen te genereren, want strooien van andermans geld hoeven we de regenten echt niet te leren, maar ze willen wel dat jonge mensen langer blijven leren en nog meer afhaal diploma’s halen, die door lesfabrieken worden uitgegeven, maar die door de schandalen van foute professoren en aangepaste examens, nauwelijks nog het papier waard zijn waarop het diploma is gedrukt.

Meer onderhoud aan ziekenhuizen en scholen, de dijken verhogen, alsof de thuiszitters en werkelozen massaal de troffel, schop en kruiwagen ter hand kunnen nemen om het land een nieuw en beter aanzien te geven, maar ja als je lang genoeg perst, wordt onder druk alles vloeibaar nietwaar.

De SP zegt tegen de EU NEE, maar de PvdA zegt ruimhartig JA, vrouwtje Sap balanceert tussen wel/niet misschien onder bepaalde voorwaarden, de Euro ligt ook al bij de dame en heren gevoelig uiteen, maar ja we kennen van de politici al jarenlang het krokodillentranen geween en mooie woorden, plannen met een sausje van idealen, uiteindelijk zullen U en ik weer eens de rekening mogen betalen.

De crisis is mondiaal, de banken moesten door de staten worden gered, de staten leenden weer geld, de schulden stegen weer excessief, de rente was eens poeslief laag, maar stijgt in alle landen gestaag en soms explosief, het vertrouwen is weg, bedrijven gaan failliet, maar de nieuwe coalitie het TomatenSap collectief gaat de natie redden.

Bedenk echter wel dat deze slinkse populisten, die rechts denkende mensen verafschuwen en typeren als fascisten, zelf aanhangers zijn (geweest) van verlichte geesten beesten, zoals Honneker van de DDR, Mao van China en Poll Pot van Cambodja of de vaderlijke held Stalin, allemaal van die vrijheidslievende en verlichte geesten, waarop men proost, drinkt en lacht op de 1 mei feesten en de Milieu maffiosi leugens, list en bedrog vereren en koesteren.

Één ding is winst, je weet nu tenminste dat als je een stem uitbrengt op het nieuwe elan, je langer mag en moet werken dan je kan, je meer belastingen mag gaan betalen, je hypotheek aftrek vast en zeker gaat bezwijken en dat de multicul ons nog verder zal verrijken.

Als u het niet erg vindt, laat ik deze beker sap aan mij voorbijgaan, ik zit niet te wachten op een bijbaan, of op meer lasten, of nog meer bedillende fratsen, stem je op SP GL of PvdA, dan is de nivellering ingebakken en zullen ze ons laatste restje welvaart afpakken, want de éénheidsworst van de socialistische proletariërs heeft zich eindelijk gepresenteerd.

Columns van Cor Stoker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten