zondag 15 januari 2012

Goedgemuts of een muts

door Cor Stoker

Okay Trixje is weer thuis, samen met haar gevolg, er was ophef over haar kleding en haar mutsje, tijdens haar bezoek aan een zandbakje waar ze even vrijuit mocht spelen, althans dat meende velen, behalve Geert die had wat anders gesignaleerd.

Kijk als je een land bezoekt, dan moet je als prominente vertegenwoordiger van je bedrijf, in dit geval de BV Oranje, wel de etiquette in acht nemen en je gastheer eren, zeg maar je steekt hem of haar op de bekende plek een handvol veren.

Nu is er wat vreemds in alle verslagen, men beweert dat de Vorstin terecht sneerde dat er ophef werd gemaakt door haar muts en gewaad, maar tussen eerbetoon aan een gast en het je onderwerpen aan een politieke religie, daartussen zit een wereld van verschil, maar ja Trixje doet nu eenmaal wat ze wil.

De zandbak oorden hebben NIETS te bieden, behalve het zwarte vloeibare goud en als rechtgeaarde belanghebber en grootaandeelhouder, moet je wel wat overhebben om je kapitaal veilig te stellen en ach dan zijn mensenrechten en vrouwenrechten ineens niet meer dan een kantlijn artikel, de media liegt braaf mee, anders mogen ze de volgende keer voor straf niet meer mee.

Dat de bezochte landen volgens toonaangevende Mensenrechten organisaties verre van zuiver op de graat zijn, dat de puissant rijke families aldaar het meeste geld beheren en de “gastarbeiders” veelal creperen, dat men ongestraft zich te buiten mag gaan aan buitenissige extravagante uitgaven ter meerdere eer en glorie van de “heerser”, vertaald naar prachtige religieuze sculpturen, die hun bovenaardse leiderschap moeten garanderen, ach dat zal de Oranje BV en haar gevolg zeker niet deren, ze passen zich graag aan in de juiste kleren.

Nu verbaas ik me allang over de flexibiliteit van de geest des tijds, maar daarover straks wat meer, want ook dat doet zeer en u weet pijn is niet geschikt zonder medicijn, dus ga ik nog even als een echte Henk te keer, zo’n dombo die niets heeft geleerd en vanuit zijn onderbuik reageert, althans volgens slinkse propagandisten en allen die zich al eens eerder in bevriende leiders zich vergisten.

De hoofddoek en het gewaad, zijn niet het echte kwaad, al kun je er je vraagtekens bij zetten of je nu echt zo diep door het stof moet buigen om je religieuze onderwerping te betuigen, aangepast is wat anders dan een statement te maken en diepe zuchten slaken.

Opnieuw blijkt het koningshuis meer macht en invloed te hebben, dan men ons wil wijsmaken, want haar zucht en onzin geblaat, moet door de premier met volle kracht worden gestaafd en dus mag Markje met zijn eeuwige lach, nu zijn luis in de pels eindelijk bestrijden, Geert zei het hem al, wacht maar tot je wekelijks overleg moet voeren, dan zal je de echte macht en kracht van ons STAATSHOOFD voelen.

Commissarissen, rechters, hoge Raad enz. enz. worden koninklijk aangesteld, al wordt ons wat anders verteld en maakt men voor de show een soort van theater over wie het wordt, compleet met een sollicitatie procedure en een gewenst profiel, ach we lijken wel debiel dat we die poppenkast nog geloven.

Wie tegen de BV Oranje ingaat of haar schoffeert, leert al snel dat de mooie banen en posities aan zijn/haar neus voorbijgaan, dus is het credo wie de macht prevaleert, dat men snel leert om ja en amen te zeggen en met de hyena’s mee te huilen.

Terug naar het nationale geweten, laten we even onze “vriend” Gadaffi nemen, of Mubarak, of de potentaat in Rhodesië nu Zimbabwe genaamd met de aimabele Mugabe, de vriend van het volk, allemaal waren of zijn het bevriende staatshoofden die het ene moment verderfelijke potentaten waren, vijanden van de vrije wereld om ineens weer vriendjes te zijn.

Zo was ook eens de Sjah van Perzië een huisvriend van de Oranjes, geen kwaaie vent, maar eenmaal verjaagd werd hij niet meer op staatsvisite gevraagd, schijnbaar is vriendjes zijn alleen maar fijn als er wat te halen of verdelen valt.

Lang geleden werd er op een Koninklijke bruiloft het Hors Wessellied gezongen, stak men de hand stram omhoog en was de latere gezel van Europa ook een “bevriend” staatshoofd en kwam het niet bij de regenten en hun trawanten op om de Jodenjacht aan te kaarten en het volk op te roepen de deportaties te helpen staken.

De PVV verzoekt de staat der Nederlanden om een generaal excuus te maken over deze omissie, Geert had kunnen weten dat dat niet kan, de staat Israël is van vriend ineens dubieus “bezetter” geworden en terroristen uit de buurt worden ineens als vrijheidsstrijders neergezet.

Dat domme ondernemers die internationaal zaken doen, vervolgd worden wegens wandaden tegen de menselijkheid, omdat ze zaken deden met dictators en potentaten, daar ligt niemand wakker van, maar dat onze regeringen en staatshoofd schijnbaar moeiteloos vriendschapsbanden kunnen onderhouden met diezelfde verderfelijke landen, totdat het tij keert en zoals de geschiedenis leert, er niets meer te halen valt de vriendschap in ongenade valt, daar staan we dan maar even niet bij stil.

Verdiep u eens in wie er allemaal met alle egards binnen werden gehaald, hoe men lof en hosanna oreerde over lieden die met bloed aan de handen met ijzeren vuist regeerden, dan ineens krijgt zo’n hoofddoek en muts een totaal andere lading, het gaat om geld en macht en omwille van dat heeft men al vele malen de waarheid, de werkelijkheid en de humaniteit veracht en verkracht.

En tenslotte nog deze uitsmijter, toen Fortuyn werd vermoord…………hebben we de majesteit NIET gehoord, toen Theo op straat als een dolle hond werd afgemaakt, bezocht men liever de gemeenschap die deze dader had mogelijk gemaakt, dan dat men woorden gebruikte om deze misdaad af te keuren.

Geloof gerust wat men over u uitstort, geloof dat een politieke religie vreedzaam is, geloof dat de Oranje BV voor het volk is, geloof dat onze regenten passen op onze centen, geloof gerust zoals men u in slaap sust, ja wees goed gemutst een echte muts en bedenk maar zo, Henkie is dom en maakt gebruik van zijn onderbuik.

Columns van Cor Stoker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten