zaterdag 3 september 2011

Schaamlapjes en attracties

door TP

In het eerste geval weigerden moslima's hun hoofddoekjes af te doen in het Rye Playland-park in New York, terwijl de attractie, die zij wilden betreden het dragen ervan voor de eigen veiligheid verbood.
Nu begrijpt zelfs tante Slobbedot nog wel, die ook altijd een hoofddoekje draagt als er wat te protesteren valt en als zij het plafond wit, dat zo'n ding gevaarlijk kan zijn onder bepaalde omstandigheden. Dat zij ondanks dat niet begrijpt, dat haar hoofddoekje totaal iets anders is dan het schaamlapje van moslima's, zal niet bij haar opkomen, maar Slobbedot ontdoet zich vrijwillig van dat kreng als zij de achtbaan ingaat. Als zij dat lapje al bij zich heeft. Een ongeluk zit in een klein doekje.

Hoe anders is dat, als je hoofddoek eigenlijk een schaamlap is. Die doe je nog niet af als je de dertienbaan wilt gaan beleven. Men zou je schaamhaar eens kunnen zien.
De toezichthouders echter doen het werk waarvoor zij zijn aangesteld in plaats van de andere kant uit te kijken. En aangezien van de zesduizend aanwezige bezoekers de helft moslim was, staat je dan een nekhernia te wachten vanwege het wegkijken. Zij hebben niet, zoals linkse burgemeesters hier, een uitgekiende opleiding daartoe genoten.
Het gevolg is altijd voorspelbaar. De moslima valt chronisch in de slachtofferrol. Nadenken is eruit gehersenspoeld en zij mogen dus niet in die gierende attractie, omdat zij moslima's zijn. Begrijpu? Iedereen krijgt de schuld, behalve zijzelf.
Bij Slobbedot, die toevallig ook het suikerfeest daar vierde, is de lol er nu eveneens af. Zij tovert een sjaaltje te voorschijn en knoopt dat ding uit protest onder haar kin vast en lijkt een gezicht te trekken alsof haar velletje in de knoop is blijven steken. Hetgeen niet zo is, want zij kijkt altijd zo. Tevens steekt er heel ondeugend een plukje schaamhaar onder het doekje vandaan. Allah trapt daar niet in.
"Een andere keer dan maar," denkt zij waarschijnlijk.
De poorten sluiten. De 'gematigde' islam heeft weer van zich doen spreken.

In het tweede bericht werd de schaamlap dodelijk. Tijdens het karten raakte die verstrengeld rond de wielas van de gocart, waarin de moslima, zeer waarschijnlijk buiten allah's goeddunken, rondsjeesde op het circuit van Port Stephen ergens in Australië. De jonge dame overleed uiteindelijk aan een hartaanval.
Mij persoonlijk lijkt een helm daar aangeraden. Een schaamlap beschermt wel tegen verkrachting, zo leerde ik van Fawaz Jneid, maar niet tegen blootliggende wielassen van gocarts.
Er stond wel een bord met kledingvoorschriften, maar verboden werd de schaamlap niet. Trouwens, zo lijkt mij, indien wel, dan treedt onmiddellijk bericht 1 in werking.

Indien het dragen van een hoofddoek werkelijk vrijwillig was, zou je niet altijd dezelfde moslima's tegenkomen met altijd weer dat ding over hun schaamhaar. Je zou ze dus ook wel eens zonder moeten zien.
Maar dat die verplichting wel heel duidelijk naar voren komt, tonen beide berichten.


Zie ook AmsterdamPost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten