vrijdag 28 januari 2011

Een raadselachtige stap van Sap

door Cor Stoker

Met meer en meer stijgende verbazing heb ik het nieuws en de debatten gevolgd, waarin ineens oppositiepartijen overstag gingen voor de nieuwe koers van Rutte en co.

Kijk het CDA is gekend en bekend voor zijn slaafse houding t.o.v. de VS en al deed van Baalen van de VVD net alsof een nieuwe missie niet gewenst was, de VVD was van meet af aan voorstander van een nieuwe missie desnoods naar Irak of een ander land.

Christen Unie, SGP en de partij voor de Dieren zijn kleine partijen en kunnen slechts als kleine gewichten in de weegschaal worden gewogen.

De PvdA was en is mordicus tegen een nieuwe missie, Bos en de PvdA waren door het CDA gepiepeld en die wonden zijn nog lang niet geheeld, dus werden de messen geslepen en de hakken in het zand gezet, men zou nimmer overstag gaan.

De PVV was klip en klaar, strijden in de zandbak tegen terrorisme was ongewenst, we hadden al genoeg miljarden gestoken in een hopeloze zaak en in eigen huis waren er meer dan genoeg aanwijzingen om eens daadkrachtig schoon schip te maken met de sluipende terreur van een ideologie die zich religie noemt, dus bleef Wilders standvastig en zei in het gedoog akkoord en in de kamer tijdens de debatten consequent de PVV doet NIET mee.

Ook de SP was mordicus tegen en zou NIET overstag gaan dus bleven er maar een paar kandidaten over voor de beoogde Kamermeerderheid en D66, Groen Links en de al eerder genoemde Christelijke partijen moesten dus overgehaald worden.

In de periode na de verkiezingen waren er signalen dat GL samen met de PvdA en SP een links blok wilden vormen, men wilde zelfs D66 erin betrekken om zo samen tegen rechts op te trekken, de SP en de PvdA zijn ideologische rivalen en derhalve onverenigbaar en D66 droomt nog steeds van een nieuw revival tot een grote middenpartij, dus een mission impossible maar waarom dan dat gedram van GL om tot een soort van politieke fusie te komen, het najagen van een illusie is dan een terechte vraag.

Femke stapte op en Sap trad aan en nu zien we iets ontstaan dat mij enigszins kippenvel heeft bezorgd, noem het gerust onzin wat ik nu ga uitkramen, spoken of heksenjacht, maar vannacht heb ik bedacht dat Sap Groen Links slachtofferde voor een wel heel bizar doel, namelijk het opblazen van Groen Links omwille van een grotere stemmenwinst bij de Provinciale Staten voor de PvdA.

De leden zijn tegen de missie, het partijbestuur is tegen en ook binnen haar eigen fractie was men niet bepaald verrukt van de koers van Sap, maar ze zette door. Als een volleerd koorddanseres op het slappe koord haalde ze de ene na de andere toezegging OP PAPIER binnenboord, maar zette daarmee haar eigen achterban buitenspel.

Dit kan je alleen verklaren als er sprake is van politieke zelfmoord, Groen Links slachtofferen vlak voor de Staten verkiezingen om zo de PvdA die het been stijf hield de eer te laten opstrijken dat zij WEL tegen waren en dus zo bij deze verkiezingen goed garen te laten spinnen, hiermee kan Job de boer op om zo de onvrede van de kiezer om te zetten in winst voor de Statenverkiezingen.

Een andere nog bizarre mogelijkheid is dat Sap meer Jus d’orange Sap is en dat GL opgeofferd wordt voor die andere constitutionele macht, die meer is dan ritueel lintjes apparaat en die min of meer achter deze missie staat, maar waar men nimmer over praat, want alles wat daar besproken en gezegd wordt mag men beschouwen als het paleisgeheim.

Bedenk voor u mij van fantasie beschuldigt even wie Maxima hebben helpen inburgeren, wie meedeed aan het demoniseren van Pim Fortuyn en hoe de voormalig GL lijsttrekker en topman nu de burgers mag vergiftigen met zijn eigen TV programma.

Okay het is vergezocht, misschien is Sap gewoon net als anderen een beetje dom, maar een feit blijft dat het vreemd is dat een partijvoorzitter die net het stokje van Femke had overgenomen zo uit de bocht vliegt en haar achterban schoffeert en de vermeende vijand die regeert aan een onverwachte meerderheid heeft geholpen voor een avontuur waarin ze alleen op papier wat zaken heeft binnengehaald, een klassieke pyrrusoverwinning, holle woorden en lege frazen, maar de gevolgen zal niemand straks verbazen, we worden nu eenmaal geregeerd door domme dwazen.

De Mooiste Stek

1 opmerking:

TP zei

Dit vind ik één van de beste columns van Cor. Hij beperkt zich hier tot slechts één onderwerp, hetgeen het reageren vereenvoudigt en uitnodigender is om dat dan ook daadwerkelijk te doen.
In dit geval is het afwachten hoe de achterban tijdens de komende verkiezingen gaat reageren.
Ik schat in, dat het verlies aanzienlijk zal zijn.

Een reactie posten