maandag 25 februari 2008

Levensgevaarlijke ideeën

door TP

Uit de Telegraaf van afgelopen zondag haal ik het volgende bericht aan:

Marijnissen:’Wilders is gevaarlijk’Van onze parlementaire redactie

AMERSFOORT, zondag
SP-leider Jan Marijnissen heeft gisteren keihard uitgehaald naar PVV-leider Geert Wilders en ToN-leider Rita Verdonk. In Amersfoort noemde hij de ideeën van Verdonk en Wilders ’extreem rechts’ en ’levensgevaarlijk’.
„Wij moeten de problemen benoemen en actief met oplossingen komen, want anders gaat extreem rechts ermee aan de haal”, aldus Marijnissen. Volgens hem maakt Wilders „een ongeoorloofd onderscheid tussen mensen. Dat werd gedaan in Zuid-Afrika en tot in de jaren ’60 in de VS. Ook hebben we op de Balkan en in Rwanda kunnen zien waar dat toe kan leiden. Dat is levensgevaarlijk.”
Nog afgezien van het feit, dat Wilders geen onderscheid maakt tussen mensen, maar tussen religies, toont Marijnissen ook verder weinig kennis van zaken te hebben.

De situatie in Zuid-Afrika was onvergelijkbaar. Ondertussen kan men bepaald niet spreken van een verbetering in het huidige Zuid-Afrika. Dan laat ik Zimbabwe, het vroegere Rhodesië onder Ian Smith, maar even helemaal buiten beschouwing. Hierover hoort men in de Linksche Parochie zo angstvallig weinig. Tevens is het juist de islam die apartheid bewerkstelligt. Maar ook hier blijven de grote waffels van weleer gesloten en lijkt het feminisme dood ende begraven.
Wat de VS in de jaren '60 met Wilders ideeën te maken hebben is eveneens een raadsel. Het lijkt mij dat hij doelt op rassendiscriminatie t.o.v. zwarten, maar dat heeft evenmin als in Zuid-Afrika met onderscheiding van godsdiensten te maken.
Dan de Balkan! Hoe is het mogelijk? Juist daar rukt de islam vanuit Albanië op en zijn al vele kerken tegen de vlakte gewerkt door vredelievende muzelmannen!
Rwanda aanhalen is helemaal een gotspe. De etnische genocide tussen vooral Tutsi's en Hutu's, met een geschat aantal doden tussen 500.000 tot 1 miljoen, lijkt voormalig Mao-aanhanger reden om Wilders als gevaarlijk af te tekenen. Wilders doet nauwelijks anders dan te waarschuwen wat ons te wachten staat als de islam hier te veel invloed krijgt. Wat heeft dat te maken met stammen die van ouds elkaar de kop afhakken?

Over Mao gesproken: Het juist niet willen onderscheiden van mensen in de communistische heilstaat heeft ook zo zijn nadeeltjes. De eigen-genocide van Mao bedraagt naar schatting 65 miljoen slachtoffers. Zelfs Stalin loopt ver achter met zijn 20 miljoen. Zou hij zich omdraaien in zijn graf? Jan Marijnissens kijk op mensen met levensgevaarlijke ideeën reikt bepaald niet ver, als je het mij vraagt.

Femke Halsema maakt zich terecht boos over dit soort vergelijkingen, maar haar eigen partij GroenLinks kende onlangs de prominent Rosenmöller, wiens verering van mensen als Mao, Stalin en Pol Pot met elk miljoenen doden op hun geweten, het liefst ver weggestopt wordt. Vandaar misschien haar boosheid? Er mocht eens e.e.a. opgerakeld worden... Laat ik dat dan toch even doen voor de liefhebbers:

http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1197

Het kan aan mij liggen, maar ik verkies verre de wat ondiplomatieke uitspraken van Wilders als 'beroepslafaard' aan het adres van Balkenende boven dit soort geniepigheden en geschiedenisvervalsing.
Balkenende zelf geeft weliswaar politiek correct Wilders de schuld van het oplopen van de spanningen, maar niets wijst erop, dat zijn kabinet, dat met geen mogelijkheid op daadkracht te betrappen is, de problemen adequaat zal gaan aanpakken. Een particratie als de onze houdt niet van boodschappers. Kennelijk ziet zij daarin juist het probleem. De arts die de ziekte vaststelt, dient zijn mond te spoelen. Zo lijkt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten