zondag 31 oktober 2010

Eigen volk eerst ?!

door Cor Stoker

Zo ik heb meteen uw aandacht, want laten we wel wezen, de tekst “eigen volk eerst” is een beladen tekst, je kan er zelfs voor vervolgd worden, vreemd genoeg, want het is een doodnormale variatie op het hemd is nader dan de rok, hetgeen ineens een WEL geaccepteerde uitdrukking is en is gebleven.

Wat is er mis, met die kreet, trouwens Vol=Vol mag ook al niet, maar dat het ERG druk is, maf genoeg, mag dan wel weer wel, zo zijn er meer totaal onschuldige Nederlandse taalkundige uitspraken beladen geworden en zelfs strafbaar gebleken, maar mag je straffeloos een medeburger die PVV stemt wegzetten als een Bruinhemd, racist of fascist en tegelijkertijd roepen dat Wilders aanzet tot haat en tweedeling.

zaterdag 30 oktober 2010

Religie versus Democratie

door Cor Stoker

Wie de laatste maanden het proces tegen Wilders heeft gevolgd, de Kamerdebatten en zich in de media heeft laten voorlichten over onze democratie en welke wissel de religie op onze democratische vrijheid van meningsuiting legt, kan niet anders dan constateren dat we gegijzeld worden door religieuze waan.

Volgens democratische beginselen zijn kerk en staat strikt gescheiden en hebben mensen recht op de vrijheid zaken aan de kaak te stellen, van mening te verschillen en zich te uiten, maar zolang we maar het eigen nest bevuilen is er niets aan de hand, maar bekritiseren wij een religie die de laatste decennia Europa overspoelt dan is Leiden in last.

maandag 25 oktober 2010

Elisabeth's Voice

O. Delecruze - 24 OKTOBER 2010


Steunoproep voor Oostenrijkse dissident

Het publiekelijk bekritiseren van de islam is in het Westen hard op weg een doodzonde te worden, net als in landen waar de Sharia heerst. Zo ook in Oostenrijk, waar Elisabeth Sabaditsch-Wolff in haar geboorteland beschuldigd wordt van 'hate speech'. Deze misdaad zou ze begaan hebben in seminars die ze geeft over het gevaar van de islam.

Een links tijdschrift, "News", had een linkse verklikker zo'n (besloten) seminar binnengeloodst, die vervolgens aangifte deed tegen Elisabeth. Van deze aangifte werd zij voor het eerst in december vorig jaar in kennis gesteld. Uit: "Alweer een 'hate-speech' zaak in Oostenrijk":